האם ישראלים צריכים ויזה לקפריסין?
תיירים ישראלים המגיעים קפריסין אינם צריכים להוציא ויזה ומקבלים אישור לביקור של שלושה חודשים.
מה תוקף הדרכון שישראלים צריכים לקפריסין?
לפני שאתם טסים לקפריסין עליכם לוודא שהדרכון הישראלי שלכם תקף לפחות לשלושה חודשים מתאריך החזרה לארץ.
מה הפרשי השעות בין ישראל לקפריסין?
קפריסין וישראל נמצאות באותו איזור זמן ולכן אין הפרשים והשעה היא בדיוק כמו בארץ.
מה המטבע המקומי בקפריסין ומה השער?
כמו בשאר המדינות השייכות לאיחוד האירופי גם בקפריסין המטבע המקומי הוא אירו. יש להתעדכן בשער היציג לפני טיסתכם.
איזה שקעים חשמליים יש בקפריסין?
השקעים ברוב קפריסין שונים מישראל, הם בנוים משלושה פינים מלבניים ולכן נדרש מתאם. ייתכן ובמקומות מסוימים בקפריסין תתקלו בשקעים כמו בארץ. הדרך הכי בטוחה לגלות איזה שקעים יש במקום בו תשהו היא להגיע לשם ולבדוק.
סים לטלפון בקפריסין
הדרך שתבטיח לכם שלא תחרגו מהסכם חבילת החו"ל שעשיתם עם הספק שלכם בארץ היא לרכוש סים מקומי. בשנים האחרונות ישראלים רבים שבעבר היו רוכשים חבילות חו"ל מהארץ הבינו שרכישת סים מקומי ביעד אליו הם טסים, ללא ספק בטוחה יותר ולרוב תהיה גם יותר משתלמת. בקפריסין ניתן לרכוש סים מקומי בחנויות רבות משדה התעופה ועד קיוסקים ברחבי העיר. בכדי לדעת איזה סים עליכם לבחור, קחו שני אלמנטים בחשבון. הראשון, האם תרצו סים שיאפשר לכם לבצע שיחות או שתסתפקו בחבילת גלישה והשני, מה תהיה תקופת הזמן שתשהו בקפריסין.
האוכל הקפריסאי שאתם פשוט חייבים לטעום!
המטבח הקפריסאי מושפע ממנות רבות המגיעות ממטבחים רבים ביניהם המטבח היווני, הטורקי ואפילו נגיעות ים תיכוניות מהמטבח הערבי. הבאנו לכם שלוש מנות קפריסאיות מסורתיות ששווה לטעום כשאתם שם.
גבינת חלומי Halloumi cheese
הגבינה המסורתית הטעימה משמשת כמאכל הלאומי של קפריסין. בגלל היותה חצי קשה ישנה אפשרות לטגן ולאפות אותה בטמפרטורות גבוהות מבלי שתימס. תוכלו לטעום את הגבינת בכל מקום ובכל מיני ורסיות ואם תגיעו לאיזור הכפרים תוכלו למצוא מחלבות ביתיות אותנטיות שמייצרות גבינת חלומי מסורתית בעצמן.
קלפטיקו Kelftiko
אחת מהמנות המסורתיות בקפריסין היא קלפטיקו והיא מושאלת מהמטבח היווני. המנה היא תבשיל של בשר כבש ותפוחי אדמה המתבשלים יחד בצליה איטית.ישנו סיפור מעניין מאחורי שם המנה, קלפטיקו, מלשון קלפטומניה, מסמל בשר גנוב. מספרים שבימים ההם, היוונים נהגו לגנוב כבשים ובכדי לא להסגיר את עצמם, הם נהגו לבשל אותם על גחלים בתוך בור שחפרו באדמה. בצורה זו הריח לא נישא באוויר ובעלי הכבשים לא יכלו לעלות על הגנבים.
מוסקה Muossaka
עוד מנה המושאלת מהמטבח היווני היא מוסקה, תבשיל שכבות של בשר כבש, חצילים ורוטב גבינת בשמל.
המוסקה היא מנה המוגשת במספר מטבחים ביניהם הטורקי, היווני, הערבי וגם במדינות הבלקן. לכל מטבח ישנה גרסה אחרת לתבשיל אך רובם מתבססים על בשר כבש וחצילים.
דילים לאירופה - יעדים מומלצים לבחירה